Stressinhallinta │ Itsestä se on kiinni

Be The Change │ Kehomieli
Se joka antaa stressille tilaa tekee niin omasta tahdostaan

Olemmeko stressin orjia?

Olemme nykyään laajalti stressin orjia ja monen kohdalla tuntuu siltä, että se jopa kuuluu arkeen. Stressi on valinta, se on epätasapainoa ihan solutasolla asti, mutta mitä stressi oikein on ja mitkä ovat sen juuret?

Stressi on todella laaja aihealue eikä siitä syystä myöskään erityisen hyvin ymmärretty. Lähtökohta on se, että stressi on egon työkalu, kun emme ole oma itsemme (sieluyhteys puuttuu) niin elämme pinnallista elämää, jota ohjaa laajalti ego. Ego käyttää stressiä moottorina ja kun ego vie kehon tai mielen stressitilaan se voi alkuun tuntua siltä, että sitä on tehokkaampi ja motivoituneempi, että jaksaa paremmin koska keho ja mieli on käynnissä eikä levossa.

Henkisyydessä piilee monia vastauksia

Henkinen ulottuvuus on erilainen, kun olemme omassa voimassa ei ole stressiä koska olemme koko aja harmoniassa ulkomaailman kanssa, toteutamme sitä sielusopimusta mitä olemme maan pääälle tulleet toteuttamaan. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä miksi painotamme niin paljon omaan voimaan astumisen roolia, jotta pääsisimme ehkä pahimmasta mahdollisesta elämäntapasairaudesta stressistä eroon. Ainoa tila missä tämä on mahdollista on omassa voimassa ja sielu yhteydessä oleminen.

Henkinen puoli ei toki ole ainoa asia joka stressiin vaikuttaa. Se on myös asia, jossa on huomioitava kokonaisvaltainen kehon, mielen ja sydämen tasapaino. Sielunvirta saadaan vain tasapainoon kun huomioimme ja huolehdimme itsestämme kokonaisvaltaisesti. Mistä tämä kokonaisvaltaisuus alkaa, miten siihen tulisi suhtautua, miten pääsee alkuun? Kuuntelemalla sisäistä ääntä, elämässä ei tulisi tehdä yhtään mitään mikä ei palvele tai kutsu, tämä on intuition tie ja se vie aina kotiin, se vie meitä lähemmäs sieluamme, sitä ketä aidosti olemme.

Mitä oikein stressaamme?

Koska stressi on kokonaisvaltainen asia, sen juuret löytyvät syvältä micro maailmasta, se vaikuttaa solutasolla. Voisi kuvata stressiä niin, että solu on ärsyyntynyt tai ärsytetty, jolloin se on levoton koska se ei saa toteuttaa omaa tehtävää tasapainossa. Mitä enemmän meidän miljardeista soluista kehossa on ärsyyntyneitä sitä enemmän oireilemme mielen, sairauksien, pahoinvoinnin, epätasapainon, emotioiden ym. kanssa.

Esimerkki työelämästä

ksi niin moni ihminen on stressaantunut työelämässä, eikö siellä ole tarkoitus toteuttaa itseään? Ikävä kyllä ei, suurin osa ihmisistä nimittäin valitsee tehdä työtä (tai ryhtyy yrittäjäksi) joka ei oikeasti kutsu ja vaikka ala olisikin oikea niin ikävä pomo, huonot työolosuhteet, työmatka, yhteistyöt, mikä vaan ärsyke voi laukaista stressiä. Pointti on se, että stressaamme koska teemme asioita tai työtä, joka ei meitä kutsu, syvällä sisällä tunnemme konfliktin ja tämä luo juuri sitä levottomuutta ihan solutasolla asti.

On totta, että stressi ei myöskään häviä hetkessä, sen kanssa pitää olla kärsivällinen koska stressi kasaantuu ajan myötä ja näyttäytyy vasta kun kriittinen piste saavutetaan missä sen on pakko purkautua ja näyttäytyä oireena. Stressin juurisyyn tunnistaminen onkin siksi oleellinen osa puhdistumista ja stressistä tervehtymistä, koska vain silloin kun tiedämme mistä jokin asia on lähtöisin voimme vaikuttaa siihen miten se meille esiintyy.

Myös omalla asenteella on roolinsa, jos olemme itsekeskeisiä, ahneita, kärsimättömiä niin olemme egon vankina ja ego taas käyttää stressiä pitämään meidät käynnissä, se siis luo illusion omasta voimasta, mutta taustalla stressi se vaan kasaantuu. Nykypäivänä suurimmalla osalla ihmisistä, jotka ovat jääneet jumiin uraputkeen ja mitä enemmän valtaa tai statusta ihmisellä on sitä enemmän hän kipuilee eri elämäntapasairauksien, syöpä, alzheimer, parkinson, diabetes, astma, sydän- ja verenkiertohäiriöt kanssa.

Stressi on osa kaikkia sairauksia

On siis todella mielenkiintoista huomata stressin olemus, sen kautta voimme kohdata itsemme, jota tulimme tänne maan päälle tekemään (sielun yhteyden löytäminen). Stressi on osa meidän tietä, sen kautta voimme tiedostaa, kylläkin kantapään kautta, missä menimme vikaan, missä emme kuunnelleet sisäistä ääntämme. Stressi on osa kaikkia sairauksia koska kaikki sairaudet johtuvat solujen levottomuudesta. Kun stressaamme muodostuu kehoon tulehdustiloja, jotka johtavat elämäntapasairauksiin, asioilla on siis syy seuraus (causality) mikä on hyvä muistaa. Paras vinkki stressittömään elämään siirtymisessä on kokonaisvaltaisuus, ole se muutos, jonka itsessäsi haluat nähdä.

Fyysisen, psyykkisen ja henkisen elämäntapamuutoksen kautta voimme todella löytää avaimet stressittömään elämään, mutta tässä kannattaa oivaltaa se, että yhteiskunta ei tarjoa mitään kokonaisvaltaisia ratkaisuja meille koska yhteiskunta on egon luoma illuusio ja jatke. Vastaukset löytyvät itsestämme ja jotta voimme puhdistua meidän pitää myös kohdata itsemme, pelkomme, illuusiomme. Kun löydämme ja saamme syvän yhteyden olemuksemme tiedämme myös, että olemme oikealla tiellä.

Yhteisöllisyyden kautta eteenpäin

Koska moni on epäileväinen niin meillä on ihan konkreettiset todisteet DVG HIVE-yhteisössä siitä, että stressistä voi päästä eroon. Niklas Christides monien muiden kera on tästä erinomainen esimerkki, mutta hän kuten muut on tietoisesti vuosia siivonnut elämäänsä. Yhteisöllisyys mahdollistaa omaan voimaan siirtymisen kollektiivin kautta ja vertaistuki on tärkeää, koska kasvukivut, jotka koemme kun kohtaamme itsemme ovat raskaita. Elämää ei ole luotu kulkemaan yksin, sekin on egon luoma illuusio, illuusio joka estää meitä astumasta vapauteen ja olemaan vapaita.

Vaikuttaja │ Niklas Christides