Mahdollista muutos kohti kestävämpää elämäntapaa

Muutos on ainoa vakio elämässä, koska kaikki elää ja muuttuu sisällämme ja ympärillämme koko ajan. Kun tätä elämän tosiasiaa oppii kunnioittamaan, kaikki se taakka minkä itsellemme tuotamme odotusten, normien ja paineiden kautta voidaan lopulta purkaa. Miksi? Koska mitään paineita ei ole, jos niitä ei itselleen tuota.

Carpe Diem, elä ja nauti hetkestä, on siinä suhteessa hyvä tapa elää, koska mikään saavutus ei tee ihmisestä onnellista kuin vain lyhyen hetken ja sillä, mitä tapahtuu ns. saavutusten välissä, onkin isompi merkitys.


Voidakseen hyvin, jokaisen on otettava vastuu omasta elämästä. Samalla ihmisten olisi tärkeää pyrkiä olemaan osa maailmaa yhteisöllisestä näkökulmasta, koska itsekeskeisyyden kautta emme koskaan aidosti saa sitä niin hartaasti etsimäämme mielenrauhaa. Tarvitsemme muita ihmisiä ja tarvitsemme luontoa, jolle olemme kiitollisuuden velassa, ja onkin velvollisuutemme kohdella sitä hyvin, myös itsemme tähden.

Terveys ja hyvinvointi ovat elämän perusta ja niitä tulisi varjella kaikin keinoin. Terveydellä ja hyvinvoinnilla on kaksi puolta, henkinen ja kehollinen. Ne molemmat voi vahvasti yhdistää elämäntapaan ja -laatuun.

(BeTheChange julkaisut ovat englanninkielisiä, käytä google kääntäjää avuksi)


"Tasapainoinen ja rikas elämä ei ilmesty tyhjästä, kullakin meistä on oma tiensä kuljettavana, ja uskomattomin asia onkin, että koemme sen lahjana vasta kun olemme valmiita lahjan vastaanottamaan."

Niklas Christides