Ilmastonmuutos │ Luonnon ärsyttämisessä on vaaransa

Be The Change │ Luonto
Vastuullinen, luontoa kunnioittava elämäntapa on ainoa hyväksyttävä tie eteenpäin. Maapallo voi toipua, jos ostamme ja kuluttamme vähemmän.

Kaaosta ilmassa

On uskomatonta, että ihminen on pystynyt oman itsekkyyden kautta muuttamaan ilmastoa niin radikaalisesti kuin nyt vuonna 2020 huomataan. On tulvia, monia hurrikaaneja, maastopaloja, jäätiköt sulavat, sademetsät tuhoutuvat ja keskilämpötila sen kun vain nousee, kaikki suuriksi osin rahan ja itsekkyyden takia. On kuvottavaa, että valtiot, joiden työ tulisi olla luoda ihmisille paremmat, ei huonommat puitteet elämälle, ovat tehneet erittäin vähän ja aivan liian hitaasti, jotta heidän tekemistä voisi missään määrin kutsua ilmastonmuutoksen vastaiseksi työksi.

Se mitä moni ei näytä käsittävän, että koska kaikki on yhteydessä kaikkeen, pieniltäkin vaikuttavat asiat voivat vaikuttaa todella negatiivisesti maailmaan ja laukaista suurempia uhkia kuin koskaan pystyimme kuvittelemaan. Luonto kyllä sopeutuu, mutta ihmisen evoluutio ei ainakaan kestä niin nopeaa ilmaston ja ympäristön muutosta ilman, että se vaikuttaisi elämänlaatuun radikaalisesti.

Kaikilla on vastuu tässä hetkessä ymmärtää, että vastuullinen, luontoa kunnioittava elämäntapa on ainoa hyväksyttävä tie eteenpäin. Jokainen ihminen on vastuussa siitä, että osallistuu omalla panoksella ja yrittää edesauttaa asiota, jotta ne menisivät parempaan suuntaan. Asioita, joita esimerkiksi voi tehdä, on ensinnäkin poistaa kaikki ei tarpeellinen kuluttaminen. Älä osta mitään mitä et aidosti tarvitse. Voimme kierrättää enemmän ja tehdä asiota itse, kuten ruoan, jolloin voi myös varmistaa, että ainesosat ovat mieluummin pientuotannosta kuin teollisista kanavista. Teollisten tuotteiden suosimista tulisi vähentää, koska ylituotanto ja hukka kuormittaa luontoa ja maapalloa valtavasti. Ei matkusteta, kun se ei ole tarpeen, liikutaan enemmän kävellen ja pyörällä. Opitaan kasvattamaan jotain, esimerkiksi yrttejä kotona, sama koskee kukkia, pyritään pitkäjänteisyyteen.

Luonnon pelastaminen on mahdollista, mutta suurimmat saasteiden tuottajat pitää saada aisoihin ja teollisuus on tässä todellinen ongelma. Maapallo voi toipua, jos ostamme ja kuluttamme vähemmän. Talous on muutenkin rikki, eli ei kannata uskoa sitä ikuista propagandaa siitä, että talous vain pyörii, jos kaikki kuluttavat. Talous on jo näyttänyt heikon puolensa, se on liian riippuvainen massatuotannosta, erityisesti kaikesta siitä ei tarpeellisesta tuotannosta, joka kuormittaa ilmastoa. Väärää toimintamallia ei koskaan kannata varjella tai pelastaa, vaan parempi antaa sen kaatua, jotta voi tehdä asiota paremmin uudelta kestävämmälta pohjalta.

Vaikuttaja │ Niklas Christides