NaY | Itsehoito & Terveys

Sairauksien ennaltaehkäisy ja itsehoito ovat laadukkaan elämän lähtökohta

Terveyttä ja hyvinvointia voidaan tukea kokonaisvaltaisesti ruoan ja juoman kautta sekä kuurimuotoisesti nostamalla tiettyjen ainesosien käyttöä. Nyrkkisääntö on mitä luonnollisemmin kasvatettu, kerätty, kuivatettu ja käsitelty ainesosa on, sitä laadukkaampi ja hyödyllisempi se on omalle terveydellemme. 


Kannattaa muistaa, että terveellinen elämäntapa ei välttämättä takaa sitä, että pysymme terveenä joka hetki, sillä keho käy läpi aikoja, jolloin esimerkiksi vastustuskyky tai aineenvaihdunta voi olla heikentynyt. Mitä parempi kehon tasapaino on, sitä helpompi sen on hoitaa itseään. Lääkkeet ja ravintolisät tulisivat olla viimeinen ja ainoastaan väliaikainen vaihtoehto tukemaan hyvinvointia. Niiden käyttö viittaa siihen, että ravinto-, juoma- ja elämäntapavalinnoissa on jollain tasolla epätasapainoa.

Terveelliseen elämään ei ole oikoteitä, vaan kyse on valinnoista ja elämäntavasta. Onneksi terveelliseen ruokavalioon ei ole vaikeaa päästä käyttämällä säännöllisesti ravintorikkaita orgaanisia yrttejä, mausteita, suolaa, hunajaa, marjoja ja kylmäpuristettuja öljyjä. Älä unohda myöskään vastustuskykyä vahvistavia todellisia tehotuotteita, kuten mehiläisten tuottamat kuningatarhyytelö ja propolis.

Hyvinvointia ja vastustuskykyä edistävät tehotuotteet

Kokoelmat

Itsehoito Valokeilatuote

Propolis-suihke Vastustuskyky 30ml

Propolis-suihke on luonnon antibiootti aikuisille kätevässä spray-muodossa. Propolis tukee erittäin tehokkaasti kehon luonnollista vastustuskykyä ja taistelee ei-toivottuja haitallisia kehon kuormittajia vastaan. Spraypullo on helppo pitää mukana, jolloin voi ottaa pari suihkaisua heti kun tuntuu siltä, että keho on altistunut ja heikentynyt. Suosittelemme itsenäisesti tutustumaan laajemmin terveysvaikutuksiin.

16,90 €

  TerveysWiki hyvinvoinnin puolesta

  Voiko viruksia torjua ja hoitaa luonnollisin keinoin?

  Juuri luonnollinen vastustuskyvyn ylläpitäminen on avainasemassa tartuntojen ennaltaehkäisyn kannalta . Tärkeää on varmistaa, että keho saa käyttöönsä hyvälaatuisia mineraaleja, vitamiineja, öljyjä, sekä energiaa esimerkiksi luomu ei-sokeroidusta hunajasta. Myös virustartunnan saatua on tärkeä vahvistaa kehoa luonnollisesti, mutta jos oireet ovat vakavia kannattaa ilman muuta hakeutua lääkärin hoitoon.

  VASTUSTUSKYKY

  Miten flunssaa voi hoitaa tai välttää luontaisesti?

  Omaa vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa on tärkeä tukea luonnollisesti, mihin suosittelemme erityisesti propolistuotteita sekä ruusumarja- tai hampputeetä. Jatkuvassa käytössä pakuri tukee myös kehoa erittäin monipuolisesti.

  VASTUSTUSKYKY

  Miten vilja ja erityisesti vehnä vaikuttavat vatsan hyvinvointiin ja elimistöön?

  Keholle raskaat viljat tuottavat painetta ja epätasapainoa vatsaan, jota keho yrittää tasapainoittaa tekemällä "ylitöitä". Elimistön ylikierrokset vaikuttavat negatiivisesti kehon kokonaistilaan, jolloin voi ilmaantua muita vakavia oireita. Viljan syöntia kannattaa rajoittaa: varsinkaan vehnän jatkuva runsas käyttö ei ole suositeltavaa.

  RUOKA+LEIPOMINEN

  Mikä on suolan rooli elmistössä ja miten paljon sitä tulisi syödä?

  Korkealaatuinen luonnollinen käsin korjattu suola on monipuolisin mineraalien lähde, se emäksöi ja energisoi kehoa sekä tukee kehon eri toimintoja kokonaisvaltaisesti. Hyvälaatuista suolaa voi syödä 1-2 teelusikkaa päivässä mutta kannattaa muistaa, että jokaisella keholla on eri tarpeet ja tasapaino.

  RUOKA+MINERAALIT

  Mikä auttaa maksan ja suoliston puhdistukseen?

  Suosikkejamme ovat kanerva ja nokkonen yhdessä tai Mega-Detox teesekoitus. Kanerva on tehokas puhdistaja ja nokkosesta saa kehoon tärkeitä puhdistusprosesseja tukevia mineeraaleja.

  MAKSA+VATSA+SUOLISTO

  Mikä on kahvin juonnin suositus ja kuinka saan omaa kahvin käyttöä vähennettyä?

  Kahvia voi hyvin juoda 1-2 tai max. 3 kuppia päivässä jolloin se tukee kehoa ja mieltä. Luontainen yrttitee (ei musta tee) on erinomainen ja helppo korvike kahville. Yrttitee edistää lisäksi tehokkaasti terveyttä ja hyvinvointia.

  ELÄMÄNTAPA

  On ongelmia unen saannin ja laadun kanssa, mikä avuksi?

  Yleinen ongelma johon löytyy eri vaihtoehtoja. Yrteistä erityisesti kamomilla rauhoittaa mieltä ja tukee unen laatua, sitruunamelissaa ja hamppua kannattaa myös kokeilla. Nukahtamiseen suositellaan suolankukkaa 5-10 hiutaletta, se tuo tarpeellisia mineraaleja kehoon ja auttaa myös unen laatuun. Testaa myös Ilta-Yötee sekoituksemme. Sekoitus on saanut hyvää palautetta, siinä mukana on myös pieni määrä laventelia.

  UNI+STRESSI+MIELI

  Onko vinkkeja hoitamaan närästystä luontaisesti?

  Jos maksa, suolisto ja vatsa ovat kovilla tai huonossa kunnossa ruokavaliosta ja elämäntavasta johtuen se voi usein johtaa närästykseen. Suosittelemme piparminttua ja kamomilla peruskäyttöön sekä kanervateetä puhdistukseen. Väinönputki on myös erinomainen yrtti närästykseen.

  MAKSA+VATSA+SUOLISTO

  Miten parhaiten hoidan aknea ja ärtynyttä ihoa luontaisesti?

  Iho tulisi aina syväpuhdistaa ennen voiteiden käyttöä luonnon saippualla, myös suolasaippua on syväpuhdistava. Kannattaa todella välttää kaikkia teollisia tuotteita, koska niissä on paljon ihoa ärsyttäviä teollisia ainesosia, mikä koskee myös monia isoja luontaisbrändejä. Voiteista tehokkaimmin iho-ongelmia hoitavat hamppu- ja kamomillavoide, jota voi käyttää aamuin illoin.

  IHONHOITO

  Onko vinkkeja tulehdustilojen alentamiseen kehossa?

  Tulehdustiloja alentamaan suosittelemme laadukkaita mausteita (ei vähittäis- tai herkkukauppojen mausteita, jos ei tunne alkuperää). Laatu on se numero yksi asia, joka takaa mausteen tulehdusta alentavan vaikutuksen. Teollisissa mausteissa laatu heikkenee huomattavasti, vaikka maku voi pysyy ennallaan. Paprikaa, inkivääriä, kurkumaa, currya ja erityisesti chiliä kannattaa suosia.

  TULEHDUKSET

  Mitkä ovat ravinnon peruspilarit, mitä tulisi huomioida?

  Terveyden edistäminen ja ylläpitäminen luonnollisesti ei ole mitään rakettitiedettä eikä siinä tarvitse olla niin järjettömän tarkka myöskään. Tärkein on varmistaa, että keho saa luonnon vitamiineja (marjat ja mausteet), mineraaleja (suola ja yrtit), rasvahappoja (hamppu- ja oliiviöljy), energiaa (hunaja tai ruokosokeri), ja proteiinia (hamppujauho ja ruoka). Näillä pötkii jo aika pitkälle.

  ELÄMÄNTAPA