Kuningatarhyytelö

Know Your Ingredients > Kuningatarhyytelö (gelee royale, royal jelly) - superfoodia parhaimillaan

Taustatieto

Kunigatarhyytelö (royal jelly, gelee royale) on mehiläisten valmistama emomaito, jolla ruokitaan kaikkia mehiläiskunnan toukkia ensimmäisten elinpäivien aikana ja mehiläiskuningattareita (emoja) koko niiden elämänsä ajan. Juuri kuningatarhyytelön ansiosta toukista kehittyy kuningattaria työmehiläisten sijaan. Mehiläiskuningattaret ovat huomattavasti työmehiläisiä suurempia ja elävät niitä jopa 40-50 kertaa pidempään. Kuningatarhyytelö on myös emojen hedelmällisyyden salaisuus.

Tärkeimmät vaikuttavat aineet ja terveysvaikutukset

Kuningatarhyytelö on erittäin ravintorikas aine, joka sisältää runsaasti tärkeitä rasvahappoja ja aminohappoja sekä koko vitamiinien spektrin (A, C, D, E ja etenkin B). Siinä on runsaasti bioaktiivisia B-vitamiineja, erityisesti pantoteenihappoa, joka vähentää stressitasoja. Se sisältää myös mineraaleja, kuten kalsium, kalium, rauta, kupari, fosfori, pii ja rikki. Ei ihme, että royal jellyä on pidetty kautta aikojen nuoreuden ja kauneuden lähteenä.

Kuningatarhyytelö stimuloi hermostoa, joten siitä saa apua keskittymiseen ja helpotusta stressiin. Se parantaa energiatasoa, minkä vuoksi sitä voi käyttää anemian ja väsymyksen hoidossa. Se myös auttaa elimistöä suojautumaan virus-, bakteeri- ja sienitartunnoilta, eli vahvistaa vastustuskykyä.

Kuningatarhyytelöstä saa myös apua kolesterolitasojen vähentämiseen, sillä se auttaa vähentämään veressä olevan rasvan määrää (ml. huono kolesteroli LDL).

Kuningatarhyytelö tunnetaan lisäksi naisten hormonitoimintaa tasapainottavasta vaikutuksesta, ja sitä käytetään kuukautisten ja vaihdevuosien aiheuttamien ongelmiin. Tästä ihmeaineesta saa apua myös miesten impotenssi- ja hedelmättömyysongelmiin, sillä se nostaa testosteronitasoa.

Royal jellyllä on myös todettu olevan positiivista vaikutusta ihon terveyteen, koska se lisää kollageenituotantoa ja auttaa elimistöä parantamaan haavoja.

Lapsille kuningatarhyytelöä voidaan suositella kehon tasapainon ylläpitämiseksi ja kasvun tueksi.

Mahdolliset haittavaikutukset

Alle 1-vuotialle lapsille kuningatarhyytelö ei sovi botulismin riskin vuoksi.

Käyttösuositus

Kuningatarhyytelöä voidaan nauttia päivittäin pieniä määriä.

Meidän Kuningatarhyytelö + Propolis -valmistetta käytetään 1/4-1/2 tl päivässä. Kuurimuotoisesti voidaan käyttää 1/2-1 tl päivässä kahden viikon ajan. Yli 3-vuotiaille lapsille voidaan antaa puolet aikuisille suositellusta määrästä.

Tiesitkö tämän kuningatarhyytelön vaikutuksista?

  • Mehiläiskuningatar on ainoa sukukypsä naaras pesässä. Sen päätehtävä on munia ja kasvattaa mehiläiskuntaa.
  • Emo ei kuole pistäessään, toisin kuin työmehiläiset.
  • Mehiläiskuningatar voi elää jopa 5 vuotta.

Kirjoittaja

Niklas Christides