Suolankukka

Know Your Ingredients > Suolankukka - luonnon mineraaleja terveytesi tueksi

Taustatieto

Suolankukkaa on kristallikiteinen, hiutalemainen suolakerros, joka muodostuu suola-altaiden pinnalla meriveden, auringon ja tuulen vaikutuksesta. Suolankukka tunnetaan paitsi terveellisimpänä suolana, myös gourmet-sormisuolana, koska sen mineraalit nostavat tehokkaasti ruoan makuja esiin.

Tärkeimmät vaikuttavat aineet ja terveysvaikutukset

Suolankukka on merilevän ja mikro-organismien metabolisimin tuote. Sen energiarakenne on erittäin elävä ja aktiivinen, koska se on täysin luonnollinen ja puhdistamaton. Suolankukan rajaton vitaliteetti vapauttaa kaikki yli 80 mineraalia luonnollisessa muodossa (natrium, kalium, kalsium, magnesium, jodi, fosfori, bromi, sinkki, rauta, mangaani, kupari, pii jne.). Näitä mineraaleja keho tarvitsee vitamiinien, entsyymien, proteiinien ym. syntetisoimiseen eli pilkkomiseen sellaiseen muotoon, että ne imeytyvät tehokkaasti elimistössä.

Suolankukan mineraalit vahvistavat ja puhdistavat kehoa, tukevat unen laatua, ihoa ja kauneutta sekä auttavat jaksamaan. Suolankukka on kuonan luonnollinen poistaja, se auttaa poistamaan kehoamme rasittavia myrkkyjä kemiallisesti käsitellyistä ravintoaineista, ruoasta ja ympäristön haitallisista aineista. Lisäksi suolankukka puhdistaa haitallista negatiivista värähtelyä ympäristöstämme.

Suolankukka tukee tehokkaasti kilpirauhasen normaalia toimintaa. Se myös edistää suuhygieniaa hillitsemällä bakteerikasvua ja siitä syntyviä terveysongelmia, kuten ientulehdus ja parodontiitti. Suolankukan mineraalit, kuten sinkki ja jodi, suojavat ikeniä antioksidanttisten ja antibakteeristen ominaisuuksiensa avulla. Suolankukka-suuvesi auttaa parantamaan suun haavaumia ja poistamaan plakkia, joka aiheuttaa ientulehdusta ja kariesta. (Lähde: Solana Nin)

Käyttösuositus

Suolankukkaa käytetään sellaisenaan ja valmiin ruoan päälle. Korkea lämpö saa suolassa aikaan reaktion, jonka kautta mineraalirakenne muuttuu ja mineraaleja häviää. Suolan ei tulisi olla yhteydessä metalliin, tämä heikentää mineraalikoostumusta.

Muutama hiutale suolankukkaa voidaan ottaa sellaisenaan, kun heikottaa, tai ennen nukkumaanmenoa tukemaan unta. 10-20 suolankukkahiutaletta riittää päiväannokseksi.

Laadukasta puhdistamatonta merisuolaa ja erityisesti suolankukkaa suositellaan raskaana oleville ja imettäville naisille riittävän mineraalisaannin takaamiseksi. Sama suositus koskee yli 1-vuotiaita lapsia.

Annostussuositus on

  • 1-3-vuotiaille lapsille - 2 g merisuolaa päivässä
  • 4-6-vuotiaille lapsille - 3 g merisuolaa päivässä
  • yli 7-vuotiaille lapsille ja aikuisille (ml. raskaana olevat ja imettävät naiset) - jopa 5 g merisuolaa päivässä

Suolankukka-suuvesi ohje

  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolankukkaa
  • 2 tippaa mintun tai salvian eteeristä öljyä

(Lähde: Solana Nin)

Tiesitkö tämän suolankukasta?

  • Suolankukkaa voi kerätä vain puoli tuntia aamulla auringon höyrystäessä vettä merisuola-altaasta. Jotta suolankukan mineraalikoostumus ei kärsisi, keräämiseen käytetään puulapioita.
  • Suolankukka sisältää mm. runsaasti kalsiumia ja magnesiumsulfaattia, joita ei ole vuorisuolassa.
  • Suolankukan jodi on peräisin merilevästä.

Kirjoittaja

Niklas Christides