Ilmastonmuutos

BeTheChange > Ilmastomuutos

On uskomatonta että ihminen on pystynyt oman itsekyyden kautta muuttamaan ilmastoa niin radikaalisesti kuin nyt vuonna 2020 huomataan. On tulivia, monia hurrikaaneja, jäätiköt sulavat, maastopaloja, sademetsät tuhoutuvat ja keskilämpötila sen kun vain nouse, kaikki vain ja ainoastaan rahan ja itsekkyyden takia. On kuvottavaa, että valtiot, joiden työ tulisi olla luoda ihmisille paremmat, ei huonommat puitteet elämälle, ovat tehneet erittäin vähän ja aivan liian hitaasti, jotta heidän tekemistä voisi missään määrin kutusua ilmastonmuutoksen vastaiseksi työksi.

Se mitä moni ei näytä käsittävän, että koska kaikki on yhteydessä kaikkeen pieniltäkin vaikuttavat asiat voiva vaikuttaa todella negatiivisesti maailmaan ja laukaist suurempia uhkia kuin koskaan pysytimme kuivittelemaan. Luonto kyllä sopeutuu, mutta ihmisen evoluutio ei ainakaan kestä niin nopeaa ilmaston ja ympäristönmuutosta ilman että se vaikuttaisi elämänlaatuun radikaalisesti.

Kaikilla on vastuu tässä hetkessä ymmärtää, että vastuullinen luontoa kunniotava elämäntapa on ainoa hyväksyttävä tie eteenpäin. Jokainen ihminen on vastuussa siitä, että osallistuu omalla panoksella ja yrittää edesautta asiota, jotta ne menisivät parempaan suuntaa. Asiota joita esimerkiksi voi tehdä on ensinnäkin poistaa kaikki ei tarepeellinen kuluttaminen, älä osta mitään mitä et aidosti tarvitse, voimme kierrättää enemmän ja tehdä asiota itse kuten ruoan, jolloin voi myös varmistaa että ainesosat ovat mielummin pientuotannosta kuin teollisista kanavista. Teollisten tuotteiden suosimista tulisi vähentää koska ylituotanto ja hukka kuormitta luontoa ja maapalloa valtavasti. Ei matkusteta kun se ei ole tarpeen, liikutaan enemmän kävellen ja pyörällä. Opitaan kasvattamaan joitain esim. yrttejä kotona, sama koskee kukkia, pyritään pitkäjänteisyyteen.

Luonnon pelastaminen on mahdollista, mutta suurimmat saasteiden tuottajat pitää saada aisiohin ja teollisuus on tässä todellinen ongelma. Ostamalla ja kuluttamalla vähemmän maailma voi toipua. Talous on muutenkin rikki, eli ei kannata uskoa sitä ikuista propagandaa siitä että talous vain pyörii, jos kaikki kuluttavat. Talous on jo näyttänyt heikon puolensa, se on liian riippuvainen massatuotannosta, erityisesti kaikesta siitä ei tarpeellisesta tuotannosta, joka kuormittaa ilamstoa. Väärää toimintamallia ei koskaan kannata varjella tai pelastaa, vaan parempi antaa sen kaatua, jotta voi tehdä asiota paremmin uudelta kestävämmälta pohjalta.

Vaikuttaja │ Niklas Christides