Energia

02.04.2020

BeTheChange > Tunnekeho ja -mieli, ylläpidä ja vapauta luonnollinen energia


Paineenalaisessa maailmassa unohdamme usein kehon ja mielen tasapainon tärkeyden ja näiden suhteen energiaan. Ilman energiaa ei ole elämää. Jos energiatasomme eivät ole tasapainossa, tämä vaikuttaa suoraan luovuuteemme, tuottavuuteemme, keskittymiseemme: sekä mielemme että kehomme toimintaan. Jotta voisimme elää täysillä ja lunastaa todellisen potentiaalimme, meidän tulee ymmärtää omia energiantarpeitamme ja sisäistää, että huono ruoka, juoma ja elämäntapavalinnat heikentävät potentiaaliamme.

Stressillä ja masennuksella on tiukka ote nyky-yhteiskunnasta. Miksi? Koska teemme valintoja, jotka aiheuttavat meissä paljon ristiriitoja. Suurin osa ihmisistä esimerkiksi työskentelee työnantajille, joista he eivät pidä. Vain harvat työskentelevät sellaisissa yhtiöissä tai tehtävien kanssa, joista he todella nauttivat. Tämä on ensimmäinen suuri epäkohta. Toinen asia on monipuolisuuden puute: kanavoimme oppimisemme ja energiamme laajalti yhteen asiaan tai suuntaukseen, josta toivomme löytävämme menestyksen avaimet. Tämä ajatusmalli haittaa kehittymistä ja oppimista. 

Elämässä kaikki asiat ovat yhteydessä toisiinsa. Näiden yhteyksien takia kokonaisuuksia hahmottavat ja monipuolisesti opiskelevat ihmiset kehittyvät eniten. HR eli henkilöstöhallinto on hyvä esimerkki tästä. Jos henkilöstöhallinnossa on töissä yrityksen eri toimintoja ymmärtämätön eli rajatun näkökentän omaava henkilö, hän ei voi palvella yrityksen laajempia tarpeita erityisen tehokkaalla tavalla. Jalkapallossa pelintekijä ei voi koskaan saavuttaa koko potentiaaliaan oppimatta johtamisen syvempää tarkoitusta. Johtamisen tarkoitusta ei voi oppia ainoastaan kentällä, koska asiassa on muitakin ulottuvuuksia. Näistä voi päätellä meidän pystyvän ainoastaan keskinkertaisuuteen, jos emme monipuolista ja laajenna omaa näkökenttäämme.

Hyvän kehon, mielen ja hermoston energian ylläpitäminen edellyttää meiltä luonnonmukaisten ruokien ja juomien käyttämistä niin paljon kuin mahdollista (esimerkiksi korkealaatuinen orgaaninen hunaja on hyvä tapa ylläpitää energiatasoja). Meidän on myös tehtävä kaikkemme sen eteen, että luomme mahdollisuudet työskennellä merkityksellisten, omassa elämässä sisäisiä konflikteja vähentävien asioiden kanssa. Lisäksi meidän on ylläpidettävä tietoisempaa elämäntapaa, joka keskittyy tasapainoon stressin vähentämiseksi ja välttämiseksi. Lopuksi meidän on pysyttävä uteliaina ja sitä kautta oppia ja sisäistää asioita laajempina kokonaisuuksina. 

Moniosaaja on tuhat kertaa arvokkaampi maailmalle kuin sivuille näkemisen estävät laput silmillä kulkeva henkilö, koska hän tuo perspektiiviä ja erilaisia näkökulmia. Moniosaaja myös kasvattaa omaa tietoisuuttaan kyvyllään nähdä asioita eri näkökulmista. 

Vaikuttaja │ Niklas Christides