Luonnollinen vastustuskyky

Be The Change > Luonnollinen vastustuskyky, miten sitä ylläpidetään? Ymmärretään tasapainoisen elämän ja luomuruoan merkitys


Terveyden ylläpitämiseksi ihmisen on palveltava itseään. Näinä muutoksen aikoina on mielestäni tärkeää keskustella siitä, miten vastustuskyky oikein toimii. Keho on temppelimme. Jos emme anna temppelillemme riittävää huomiota ja sen tarvitsemia ainesosia eli mineraaleja, vitamiineja, öljyjä, proteiineja ja terveellisiä sokereita, vastustuskykymme auttamatta huononee.

Viimeisten 30-40 vuoden aikana ihmiskunta on keskittynyt löytämään mahdollisimman paljon oikoteitä lääkkeiden, pillereiden ja lisäravinteiden muodossa. Oikotiet on luotu vastustuskyvyn ja muun kehon toiminnan tueksi, mutta miksi ne ovat suosittu ratkaisu? Koska ihmisiä on ollut helppo manipuloida ja sitä kautta koukuttaa käyttämään ihmisen luomia "helppoja" terveysratkaisuja. Helppojen ratkaisujen kautta ei enää itse tarvitse huolehtia omasta terveydestään toisella tavalla.

Idea kuulostaa tietenkin loogiselta: helppoja täsmäratkaisuja, joita voi käyttää aina tarvittaessaan ja sitä kautta tuntea olonsa hyväksi. Ongelma on, että tämä on illuusio ja erittäin huono ratkaisu: luotu tukemaan laiskuuttamme sekä vastuuttomuuttamme. Kyse on elämäntavasta ja valinnoista. Ruokavalio on avainasemassa, koska terveyden kannalta ei ole järin fiksua keskittyä yksittäisiin ongelmiin ja puutteisiin, vaan pikemminkin ylläpitää terveyttä kokonaisvaltaisesti antamalla keholle orgaanisesti, eli ruoan ja juoman kautta, niitä ainesosia, joita se tarvitsee.

Nyt viimein näemme, mitä tapahtuu, kun laiminlyömme velvollisuutemme huolehtia omasta terveydestämme ja hyvinvoinnistamme. Kehomme heikentyy ja muuttuu kyvyttömäksi torjumaan luonnon ja ihmisten aiheuttamia vaaroja, kuten koronavirus tai saasteet. Vastustuskyvyn saavuttamisen suurin haaste on, että vastustuskyky pitää ansaita. 

Heikentynyttä vastustuskykyä ei korjata hetkessä. Hyvään vastustuskykyyn ei ole oikoteitä, se vaatii tasapainoisen elämäntavan. Keho tarvitsee aikaa itsensä korjaamiseen ja voimien keräämiseen. Tämän vuoksi sanon aina, että elämäntapaan ja erityisesti ruokavalioon liittyvät valinnat ovat ainoa todellinen pitkän aikavälin toimenpide vahvan vastustuskyvyn saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Lisäksi on syytä tuoda esiin niitä seikkoja, jotka todennäköisimmin heikentävät vastustuskykyä. Ruoan laatu ja laadun jatkuva heikkeneminen on suurin huolenaihe. Minulla on tähän yleinen nyrkkisääntö: mitä teollisempi tuote, sitä suurempi vastustuskykyä heikentävä vaikutus. Massatuotanto ei luo orgaanisia puitteita ja vahingoittaa erityisesti kasvimaailman luonnollista monimuotoisuutta. Massatuotanto heikentää ruoan vaikuttavia aineita, kuten vitamiini- ja mineraalirakennetta. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet eivät pysty vastaamaan kehon orgaanisiin tarpeisiin. 

Toinen erittäin suuri huolenaihe ovat lääketiede ja lääkkeet. Lääketiede keskittyy täsmähoitoon, ei holistiseen hoitoon. Lääkkeet eivät tue kehoa kokonaisvaltaisesti, ja tasapainoisen tuen puute johtaa vastustuskyvyn heikkenemiseen. Jokaisen ihmisen tulisi omalla kohdallaan tehdä kaikki voitava sen eteen, että pääsisi eroon kaikista lääkkeistä, jopa peruslääkityksestä. 

Kaikki mitä kehomme tarvitsee löytyy orgaanisesti kasvimaailmasta ja luonnonmukaisesti tuotetusta ruoasta. Tämä kuitenkin vaatii tietoista elämäntavan tasapainottamista. Yrtit ja mausteet tarjoavat loistavan mahdollisuuden itsehoitoon. Yrtit ja mausteet myös vähentävät sitä ikävää riippuvuutta, joka ihmisillä on erityisesti lääketieteen luomien ratkaisujen käyttöön.

Vaikuttaja │ Niklas Christides