Kestävä kehitys

Be The Change > Kestävä kehitys, miten sitä tulisi ymmärtää? Miksi siihen pyrimme?

Meidän on pidettävä parempaa huolta planeetastamme, mutta huolenpidon toteuttamiseksi meidän on ymmärrettävä asioita laajemmin ja vastattava lukuisiin meihin kohdistuviin haasteisiin ja kysymyksiin. Yksi suurimmista ongelmista löytyy liiketoiminnasta. Yritykset ajavat asioita kestävän kehityksen ja etiikan lipun alla, mutta niiden toiminta on useimmiten näiden lupausten vastaista. Ei siis koskaan kannata luottaa sanoihin, jotka ovat tyhjiä ja sisällöttömiä. Sellaisia yhtiöitä ei koskaan tulisi tukea, vaikka heidän brändinsä olisi miten hieno. Ne yhtiöt (tällä hetkellä suurin osa yhtiöistä), jotka eivät suhtaudu kestävään kehitykseen vakavasti, ovat ihmisten ja elämän turmelijoita.

Hallitukset ovat samanlaisia kuin yritykset ja valitsevat yleensä pehmeämmän, maailman kehityksen vaatimuksiin nähden liian hitaasti tuloksia tuottavan lähestymistavan sen sijaan, että panisivat täytäntöön konkreettisia kovia toimenpiteitä erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Ihmisten on opittava vastustamaan hallitusten tekoja ja vaatimaan konkreettisempia toimia sekä varmistamaan, että yhteiskunnan poliittiset ja liike-elämän vaikuttajat tuodaan vastuuseen teoista ja päätöksistä. Vaikuttajista pitää tehdä esimerkki, jotta samat virheet eivät toistuisi tuhatta kertaa.

Tietoisuus on toinen suuri ongelma, koska kestävyys liittyy itse elämän suuriin kysymyksiin. Jos emme ole valmiita muuttamaan perusasioita radikaalisti: elämäntapaa, yhteiskuntaa, hallintoa, liiketoimintaa, kulttuuria, mitkään toimet, joihin ryhdymme, eivät riitä pelastamaan maapalloa ja ihmisiä.

Vaikuttaja │ Niklas Christides