Propolis

Know Your Ingredients > Propolis

Tärkeimmät vaikuttavat aineet ja terveysvaikutus

Propolis on luonnon antiseptinen ja antibakteerinen ihmeaine, ja luonnon oma, terveellinen antibiotti. Pienen propolismäärän nauttiminen päivittäin auttaa vahvistamaan vastustuskykyä virus-, bakteeri-, sieni- ja flunssatartuntoja vastaan. Propolis on siinä mielessä erityinen, että se hyökkää ainoastaan haitallisia bakteereja vastaan eikä tästä syystä heikennä kehon omaa luonnollista puolustusjärjestelmää. Propolis voi myös toimia vastaiskuna eri bakteerien mutaatioita vastaan ja se on tästä syystä myös erinomainen vastapaino elimistöä kuormittaville ulkoisille tekijöille, kuten esimerkiksi saasteille. Propolis on tästä syystä myös yksi tehokkaimmista luonnollisista desinfiontiaineista ja sitä voi käyttää esimerksiksi käsien desinfioimiseen. Propolis ei ole hunajaa, se on mehiläisten keräämää sivutuote pitämään mehiläiskekon antiviraalisena. Propolis on yksi vähiten allergisoivista ainesosita luonnossa.

Käyttösuositus

Propolista voi nauttia tippoina tai suihkeena, 3-5 tippaa tai suihkaisua päivässä jatkuvaan käyttöön, tai 10-15 tippaa tai suihkaisua kuurimuotoisesti esimerkiksi flunssan tai virustartunnan aikana.

Tiesitkö?..

Propolis sopii myös yli 3-vuotiaille lapsille luonnollisena flunssan ehkäisy- ja hoitomuotona, joka ei rasita kehoa, kuten esimerkiksi tulehduslääkkeet ja antibiootit. Lapsille voi antaa puolet aikuiselle suositusta määrästä.

Kirjoitus

Niklas Christides