Salvia

Know Your Ingredients > Salvia

Tärkeimmät vaikuttavat aineet ja terveysvaikutukset 

Salvia, rosmariinin sukulainen, on paljon enemmän kuin pelkkä yrtti. Salvia auttaa kontrolloimaan tulehdusarvoja elimistössä, vahvistamaan luustoa, torjumaan kroonisia sairauksia, parantamaan vastustuskykyä, ehkäisemään diabeteksen muodostumista, edistämään ruoansulatusta, sekä parantamaan aivotoimintaa ja muistia. Näistä syistä salviaa on käytetty lääketieteessä tuhansien vuosien ajan. Salviaa on erityisesti kansanperinteessä käytetty puhdistamaan negatiivista energiaa ympäristöstä, siksi siitä tehdään esimerkiksi suitsukkeita.

Käyttösuositus

Salviaa voi käyttää teenä ja juomissa, 5-10 lehteä per 1 litra vettä, mitä pitempi haudutus, sitä suurempi vaikutus kehoon. Salvia sopii myös hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan, jolloin sitä käytetään usein hienonnettuna.

Tiesitkö?..

Kuppi salvia-hamppu-kurkumateetä tekee ihmeitä keskittymiskyvylle. Sitä ei kuitenkaan kannata nauttia illalla, koska se voi viedä yöunet. Salvia on vahva yrtti, joten sitä ei suositella käyttämään jatkuvasti ja suurina annoksina, pidä yksi viikko taukoa jokaista kahden viikon käyttöjaksoa kohti.

Kirjoitus

Niklas Christides