Nature and You

Terveys + Itsehoito │ Hälsa + Egenvård

Terveyttä ja hyvinvointia voidaan tukea kokonaisvaltaisesti ruoan ja juoman kautta sekä kuurimuotoisesti nostamalla tiettyjen ainesosien käyttöä. Nyrkkisääntö on, mitä luonnollisemmin kasvatettu, kerätty, kuivatettu ja käsitelty ainesosa, sitä laadukkaampi ja hyödyllisempi se on omalle terveydellemme. 

Kannattaa lisäksi muistaa, että terveellinen elämäntapa ei välttämättä takaa sitä, että pysymme terveenä joka hetki, sillä keho käy läpi aikoja, jolloin esimerkiksi vastustuskyky tai aineenvaihdunta voi olla heikentynyt. Mitä parempi kehon tasapaino on, sitä helpompi kehon on hoitaa itseään. Lääkkeet ja ravintolisät tulisivat aina olla edottomasti viimeinen ja ainoastaan väliaikainen vaihtoehto tukemaan hyvinvointia. Jos niitä joutuu käyttämään, on olemassa selkeä yhteys siihen, että ravinto-, juoma- ja elämäntapavalinnoissa on jollain tasolla epätasapainoa.


Hyvinvoinnin ja vastustuskyvyn todelliset tehotuotteet


TerveysWiki

Voiko viruksia torjua ja hoitaa luonnollisin keinoin?

"Juuri luonnollinen vastustuskyvyn ylläpitäminen on avainasemassa ennaltaehkäisyn kannalta, tärkeää on varmistaa että keho saa käyttöönsä hyvälaatuisia mineraaleja, vitamiineja, öljyjä, sekä energiaa esim. luomu 'ei sokeroidusta' hunajasta. Myös virus-tartunnan saatuaan on tärkeä vahvistaa kehoa luonnollisesti, mutta jos oireet ovat vakavia kannattaa ilman muuta hakeutua lääkärihoitoon."

VASTUSTUSKYKY

Miten flunssaa voi hoitaa tai välttää luontaisesti?

"Samalla tavalla kuin viruksissa on tärkeä kohentaa omaa vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa luonnollisesti, mihin suosittelemme erityisesti propolis tuotteita sekä ruusumarja- tai hampputeetä. Jatkuvaan käyttöön pakuri tukee myös kehoa erittäin monipuolisesti."

VASTUSTUSKYKY

Miten vilja ja erityisesti vehnä vaikuttavat vatsan hyvinvointiin ja elimistöön?

"Viljat ovat keholle raskaita mikä tuottaa painetta ja epätasapainoa vatsaan, jota keho yrittää tasapainoittaa tekemällä 'ylitöitä'. Kun elimistö käy ylikierroksilla se vaikuttaa negatiivisesti kehon kokonaistilaan, jolloin se voi laukaista muita vakavia oireita. Viljan syöntia kannattaa rajata ja varsinkin vehnän jatkuva runsas käyttö ei ole suositeltavaa."

RUOKA+LEIPOMINEN

Mikä on suolan rooli elmistössä ja miten paljon sitä tulisi syödä?

"Korkealaatuinen luonnollinen käsin korjattu suola on monipuolisin mineraalien lähde, se emäksöi ja energisöi kehoa ja tukee kehon eri toimintoja kokonaisvaltaisesti. Hyvälaatuista suolaa voi syödä 1-2 teelusikkaa päivässä mutta kannattaa muistaa että jokaisella keholla on eri tarpeet ja tasapaino."

RUOKA+MINERAALIT

Mikä auttaa maksan ja suoliston puhdistukseen?

"Meidän suosikkeja on kanerva ja nokkonen yhdessä tai Mega-Detox teesekoitus. Kanerva on tehokas mutta vahva puhdistaja ja nokkonen välittää tärkeitä mineeraaleja kehoon, jotka tukevat puhdistusprosesseja."

MAKSA+VATSA+SUOLISTO

Mikä on kahvin juonnin suositus ja kuinka saan omaa kahvin käyttöä vähennettyä?

"Kahvia voi hyvin juoda 1-2 tai max 3 kuppia päivässä jolloin se tukee kehoa ja mieltä. Luontainen yrttitee (ei musta tee) on erinomainen ja helppo korvike kahville, joka lisäksi edistää tehokkaasti terveyttä ja hyvinvointia."

ELÄMÄNTAPA

On ongelmia unen saannin ja laadun kanssa, mikä avuksi?

"Yleinen ongelma johon löytyy eri vaihtoehtoja. Yrteistä erityisesti kamomilla rauhoittaa mieltä ja tukee unen laatua, sitruunamelissaa ja hamppua kannattaa myös kokeilla. Nukahtamiseen suositellaan 5-10 suolankukka hiutaletta, se tuo tarpeellisia mineraaleja kehoon, auttaa myös unen laatuun. Testaa myös meidän Ilta-Yötee sekoitus, joka on saanut hyvää palautetta, siinä lisänä pieni määrä laventelia."

UNI+STRESSI+MIELI

Onko vinkkeja hoitamaan närästystä luontaisesti?

"Jos maksa, suolisto ja vatsa ovat kovilla tai huonossa kunnossa ruokavaliosta ja elämäntavasta johtuen se voi usein johtaa närästykseen. Suosittelemme piparminttua ja kamomilla peruskäyttöön sekä kanervateetä puhdistukseen. Väinönputki on myös erinomainen yrtti närästykseen."

MAKSA+VATSA+SUOLISTO

Miten parhaiten hoidan acnea ja ärtynyttä ihoa luontaisesti?

"Iho tulisi aina syväpuhdistaa ennen voiteiden käyttöä luonnon saippualla, myös suolasaippua on syväpuhdistava. Kannattaa todella välttää kaikkia teollisia tuotteita koska niissä on paljon ihoa ärsyttäviä teollisia ainesosia, koskee myös monia isoja luontaisbrändejä. Voiteista tehokkaimmin iho-ongelmia hoitavat hamppu- ja kamomillavoide, jota voi käyttää aamuin / illoin."

IHONHOITO

Onko vinkkeja tulehdustilojen alentamiseen kehossa?

"Tulehdustiloja alentamaan suosittelemme laadukkaita mausteita (ei vähittäis- tai deli-kauppojen mausteita, jos ei tunne alkuperää), laatu on se numero yksi asia, joka takaa mausteen tulehdusta alentavan vaikutuksen. Teollisissa mausteissa laatu heikkenee huomattavasti, vaikka maku voi pysyy ennallaan. Paprikaa, inkivääriä, kurkumaa, curryä ja erityisesti chiliä kannattaa suosia."

TULEHDUKSET

Mitkä ovat ravinnon peruspilarit, mitä tulisi huomioida?

"Terveyden edistäminen ja ylläpitäminen luonnollisesti ei ole mitään rakettitiedettä, eikä siinä tarvitse olla niin järjettöän tarkka myöskään. Tärkein on varmistaa että keho saa luonnon vitamiineja (marjat ja mausteet), mineraaleja (suola ja yrtit), rasvahappoja (hamppu- ja oliiviöljy), energiaa (hunaja tai ruokosokeri), ja proteiinia (hamppujauho ja ruoka). Näillä pötkii jo aika pitkälle"

ELÄMÄNTAPA