DVG | Story & Arvot

Dolce Vita Global Tarina

Mistä kaikki alkoi ja minne olemme matkalla...

Tarinamme alkoi Yrtti-kippari (sittemmin Nature and You) -terveyskaupasta, jonka fytonomi Monica Christides otti haltuun vuonna 2008. Tarina sai uuden käänteen, kun Monican poika Niklas Christides ja hänen italialainen ystävänsä Rocco Parisi, molemmat intohimoisia kokkeja sekä hyvän ja terveellisen elämän puolestapuhujia, päättivät perustaa Dolce Vita Global -maahantuontiyrityksen vuonna 2015, johon Nature and You fuusioitui vuonna 2017. Ajan mittaan DVG:n perustajat päättivät luopua luontaistuotteista ja keskittyä terveelliseen ruokaan sekä tasapainoisen ja terveellisen elämäntavan edistämiseen.


Paremman Huomisen Puolesta

Niklas, Rocco ja DVG perhe

Luonnonmukaisuus ja pientuotanto video

Siemen

Dolce Vita Globalin, tai DVG:n, perustivat vuonna 2014 Niklas Christides ja Rocco Parisi. Perustajakaksikko on kaiken sen inspiraation ja innovaation takana, jonka meissä näette ja tunnette tänään; he ovat myös luoneet vankan eettisen pohjan ja periaatteet CreatingHappiness-filosofialle.

Niklaksella ja Roccolla on aina ollut intohimona korkealaatuinen ruoka, viini, käsityö ja kaikki siihen liittyvä, joka tuo ihmisille iloa ja tukee heidän matkaansa kohti terveellistä elämäntapaa ja -laatua. Siitä asti, kun he tapasivat Helsingissä (1996), he keskustelivat ja jakoivat keskenään ideoita siitä, kuinka ihmisille voitaisiin luoda puitteet ja mahdollisuus elää parempi, merkityksellisempi ja kokonaisvaltaisesti terveellisempi elämä.

He pohtivat myös kauan sitä, kuinka ja milloin yritystoiminta tulisi aloittaa ja loppujen lopuksi siinä kesti melkein kaksikymmentä vuotta ensitapaamisesta ennen kuin he tunsivat olevansa valmiita perustamaan DVG-yhtiön. Lopulta sopiva aukko ja ajankohta siis löytyi ja sen kautta avautui myös tie inspiroida maailmaa muuttumaan kohti parempaa huomista.

GO > NC LinkedInRP LinkedInDVG FacebookDVG InstaDVG LinkedIn

Tags > #DolceVitaGlobal │ #DVG │ #CreatingHappiness │ #BeTheChange

Alkuräjähdys

Asiat ottivat todella merkittävän harppauksen eteenpäin vuonna 2014, kun Niklas ja Rocco tapasivat Kroatiassa ja alkoivat aidosti tutkia mahdollisuutta ja leikitellä DVG:n perustamisen ajatuksella. He keskittyivät tässä vaiheessa erilaisten elintarvikkeiden ja elämäntapaa edistävien tuotteiden maahantuontiin pientuottajilta. Kaiken valmistelun ohella oli myös ilmassa se suuri kysymys, olisiko DVG-konseptille aitoa markkinarakoa. Markkinarako löytyi laajalti siksi, että Rocco (joka toimi Kroatiasta käsin ja säännöllisesti vieraili Italiassa) ja Niklas (joka tällöin toimi Brittien saarilta käsin ja vieraili säännöllisesti Suomessa) voisivat yhdessä saada kansainvälistä kauppaa (maahantuonti, tukku- ja suoramyynti) aikaiseksi eri maissa ja tämä samainen tausta onkin vuosien mittaan luonut toiminnalle vankan pohjan.

Niklas ja Rocco vierailivat useilla viinitarhoilla ja paikallisilla tuottajilla ympäri Kroatiaa koko vuoden 2014 ajan, mikä innosti heitä lopulta toteuttamaan suunnitelmansa ja perustaa DVG, jolloin ydintoimintaan kuuluivat luomuruoka ja -juomat, sekä terveystuotteet. Ajan myötä he halusivat myös välittää ja lopulta itse tuottaa orgaanista viiniä, giniä, siideriä ja olutta.

DVG aloitti aluksi toimittamalla suolaa ja teetä Nature and You, tai NaY -terveyskauppoihin Helsingissä, jotka fytonomi Monica Christides oli perustanut noin 7 vuotta aikaisemmin. Nature and You -perheyhtiö sittemmin Niklaksen johtamana lopulta fuusioitui Dolce Vita Globaliin vuonna 2017. Tässä mielessä DVG on pitkälti perheyritys ja Nature and You:n historia on myös erittäin tärkeässä roolissa osaamisen ja perinnetiedon lähteenä, vaikkakin sekä Niklas että Rocco ovat tehneet selväksi sen, että yritys pyrkii toimimaan vahvojen yritysarvojen perustalta sen sijaan, että yritystä johdettaisiin perheyrityksen tavoin. Ikävä kyllä perheyrityksiä vainoavat aivan liian usein tarpeettomat konfliktit ja tästä syystä hyvin harvat perheyritykset koskaan saavuttavat todellista potentiaaliaan. Tällaisilta ongelmilta haluttiin juuri välttyä, koska pitkän päälle niistä kärsivät eniten asiakkaat.

GO > Nature and You │ NaY FacebookNaY Insta

Tags > #NaY 

Matka

Alkuajoista on jo kulunut paljon aikaa ja DVG on monipuolistanut ja uudistanut tarjontaansa radikaalisesti positiivisessa mielessä. Olemme Nature and You:n ruoka- ja juomapuolen lisäksi nykyään erikoistuneet myös luonnonkosmetiikkaan ja wellness-tuotteisiin (RadiantPeople), työhyvintointi-, urakehitys- ja yrityspalveluihin ja valmennuksiin (HICCS) sekä elämäntavan kehittämisen tukipalveluihin (MyLife).

Toiminnan ehkä mielenkiintoisin osa on se, että olemme viimein saaneet orgaanisten marjaviinimme (InVinoVeritas) testausvaiheet päätökseen (vuonna 2023 pyrimme julkaisemaan markkinoille pienen erikoiserän eksklusiivisia viinejä, joita voi ainoastaan tilata ennakkoon). Viimeinen merkittävä harppaus on oman kuivatettujen marjojen, yrttien, mausteiden, vihannesten ja sienten tuotantolinjan kehittäminen. Linja antaa meille mahdollisuuden laajentaa 100% orgaanisten ja mahdollisimman puhtaiden fuusiotuotteidemme valikoimaa, mikä tietenkin noudattaa ja edustaa korkeita laatu- ja kestävyysstandardejamme.

Lisäksi olemme parhaillaan aktiivisesti etsimässä sopivia sijoittajia ja yhteistyökumppaneita, jotta saisimme DVG LifeStyleFarm (LSF) -aloitteeseen kunnolla vauhtia. Projektilla pyritään yhdistämään matkailu, majoitus, ravintola- ja muut palvelut luomaan ainutlaatuinen elämäntyylikokemus paikallisille ihmisille, turisteille ja yrityksille. Meillä on edessämme todella jännittävät ajat ja teemme kaikkemme sen eteen, että maailmasta tulisi kestävämpi paikka ja että ihmiset saavat inspiraatiota, energiaa ja luonnon työkaluja elämän erilaisiin haasteisiin, ja tietenkin vastauksia terveyttä koskeviin vaivoihin ja kysymyksiin.

GO > Nature and YouRadiantPeopleMyLifeInVinoVeritas

Tags > #FeelGoodEveryDay │ #NaY │ #RP │ #MyLife │ #IVV │ #LifeStyleFarm │ #LSF

Moniulotteisuus

Niklas on todellinen moniosaaja, paljon nähnyt ja kokenut, ja hänen toinen yhtiö HICCS ollaan tuotu mukaan tukemaan DVG:n kehitystä ja operatiivista tehokkuutta. Niklas perusti HICCS-yhtiön vuonna 2013 sen jälkeen kun siirtyi pois Rolls-Roycin palveluksesta, jossa hänet tunnettiin luovana business management -yhteisön dynamona ja ketterien menetelmien kehittäjänä. HICCS perustuu ja tarjoaa ratkaisuja ja palveluja pitkälti Niklaksen osaamiseen turvautuen, ja se on syy miksi yrityksen ydinteemaksi muodostui ketterien menetelmien ja ratkaisujen kehittäminen yrityksille, johtaminen ja operatiivinen tuki, sekä ihmisten urakehityksen, ammatillisen valmiuden ja työllistymisen tuki.

HICCS antaa meille mahdollisuuden tuoda B2B-näkökulma esille paremmin ja edustaa sitä tärkeää viestiä, että DVG:n palvelut ja tuotteet ovat yhtä lailla suunnattuja yrityksille kuin yksityisasiakkaille, erityisesti siinä mitä tulee työhyvinvointiin; ja tiedämme että tässä voimme tuoda yrityksille suuriakin säästöjä hyvinvointi- ja elämäntapaohjelmien kautta. Lisäksi HICCS tuo meille kaikki tarvittavat operatiiviset työkalut ja tietotaidon hallinnoida ja kehittää yhtiön sisäisiä teknisiä tarpeita, ketteriä prosesseja ja menetelmiä, myyntiä ja finanssipuolta, henkilöstöhallintaa, toimitusketjun hallintaa sekä markkinoinnin suuntausta.

Hallinnollinen osaaminen ja tuki on välttämätöntä DVG:n kestävyyden ja pitkäjänteisen kehityksen kannalta ja se varmistaa, että organisaatio voi hyvin ja pystyy laajentamaan toimintaa ilman suurempia haasteita tai riskejä. Tällä on suuri merkitys siinä, että voimme aidosti tuoda markkinoille tuotteita, palveluita ja ratkaisuja, jotka ovat erittäin laadukkaita, mutta yhtä lailla kilpailukykyisiä hinnaltaan.

GO > HICCSHICCS FacebookHICCS LinkedInHICCS Insta

Tags > #PowerThroughAwareness │ #HICCSGLOBAL 

Kokonaiskuva

Meillä ja yhtiöllä on luova sydän ja sielu, olemme lisäksi tehokkuusintoilijoita, mikä on alusta alkaen näkynyt kaikessa meidän tekemisessä. Meillä on tapana sanoa,"jos ei osaa, pitää oppia". Itse oppiminen on niin monella tasolla mielekästä, koska vain itse oppimalla aidosti sisäistää niitä tärkeitä laajempia kokonaisuuksia, se on tärkeää yhtälailla elämässä kuin yritystoimintaa harjoitettaessa.

Niklas ja Rocco uskovat siihen, että yhtiötä voi aidosti johtaa ja kehittää vain jos itse ymmärtää kaikki toiminnan tasot ja on tekemisessä tuotannon, esimerkiksi aineosien käsittelyn kanssa. Siksi löydät heidät molemmat useammin vaikka keittöstä tekemässä ruokaa tai luonnosta poimimassa marjoja. He tekevät tätä siksi, että haluavat kehittyä, luoda ja inspiroida muita, mitä ei tehdä toimistosta käsin. Luovat ihmiset eivät pelkää tehdä asioita itse, he haluavat johtaa esimerkillä ja sisäistävät sen, että parhaat tuotteet ja ratkaisut vaativat sitoutumista ja jatkuvaa kehitystä. Pyrimme siihen, että tämä samainen, tekemistä kunnioittava aate löytyy kaikesta, mitä teemme, sillä sen kautta voimme olla varmoja siitä, että tulemme aina panostamaan laatuun ja puhtauteen.

Kuten aiemmin mainitsimme, meille ruoka ja juoma on intohimo ja elämäntapa, se edustaa QOL (QualityOfLife) -ajattelua, mikä on keskeisessä osassa meidän toimintaa. Juuri tämän vuoksi olemme niin intohimoisia pyrkimyksessä omistaa tärkeimmät osat toimitusketjuamme ja mahdollisimman suuren osan palvelukonseptistamme (kuten varmasti voitte päätellä, teemme kaikkemme välttääksemme turhaa välikäsien käyttöä, millä on merkitystä kannattavuuden ja jatkuvuuden kannalta). Suora yhteistyö tuottajien kanssa ja omatuotanto tukevat meidän tietotaidon ja ymmärryksen kehitystä, koska sitä kautta olemme tietoisia esimerkiksi tuotantomenetelmistä. Lisäksi voimme tuoda asiakkaille tietoa ja tarinoita taustoista, kuka on tuottaja ja kuinka heidän tuote on tehty tai palvelu muotoiltu, tätä kutsutaan todelliseksi lisäarvoksi, ei pinnallista vaan sellaista tietoa, jonka saa vain luomalla vankkoja siteitä ja luottamukseen perustuvaa pitkäjänteistä yhteistyötä.

Mielestämme on tärkeää kouluttaa ihmisiä ruoasta ja juomasta ja näiden positiivisista vaikutuksista elämäämme (keho, sydän, sielu, mieli) ja siksi reseptit on asia, jonka jaamme yhteisömme kanssa. Hyvään asiakaskokemukseen kuuluu mielestämme lisäksi sosiaalinen ja yhteisöllinen kokemus ja ajatus, kokemuksien tuottaminen on tästä syystä meille intohimo. DVG-LIFE-luontoblogi on toinen esimerkki sellaisesta aloitteesta, jonka kautta halutaan luoda parempaa vuorovaikutusta ihmisten ja DVG:n kesken, se on tapa tuoda meitä kaikkia lähemmäksi luontoa ja sen monia ihmeitä ja me teemme sen, koska haluamme jakaa tietoa ihmisille tärkeistä aiheista. DVG taide-osio on tulossa osana GalacticGeneration-tarjontaa, siellä haluamme tuoda esiin aloittelevia- ja pientaiteilijoita, koska luovuudella on tärkeä osa hyvinvoinnissa ja kulttuurin kehittämisessä. 

GO > ReseptitTaideKäsityö

Tags > #FusionKitchen │ #DVGArt │ #DVGHandcraft │ #QOL │ #DVGLIFE │ #DVGProjects

Yhteisöllisyys

Uskomme yhteisöllisyyteen, hyvän voimaan ihmisissä ja tietenkin lojaalisuuteen. Teemme kaikkemme pysyäksemme uskollisina arvoillemme, siksi lupaamme aina tehdä töitä sen eteen, että valikoiman laatu ja tuotanto vastaavat meidän korkeita standardeja, ei valtion tai minkään muun instituution vaan meidän omien arvojen mukaisesti, joita pyrimme tietenkin kehitämään vastaamaan asiakaskunnan tarpeita ja odotuksia (myös mitä tulee ei-voittoa tavoittelevaan toimintaan, koska auttaminen on välittämistä mikä itsekkäässä maailmassa on jäänyt aika harvinaiseksi asiaksi).

Vastineeksi toivomme, että asiakkaamme osoittaisivat uskollisuutta ja tukea meitä kohtaan, koska me sisäistämme sen, että ihmiset ovat syy siihen, että olemme olemassa, ilman ihmisiä emme voi saavuttaa tavoitteitamme. Tarvitsemme teitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, niitä jotka uskovat meihin ja haluavat työskennellä kanssamme. Meidän pitää yhteisönä panostaa siihen, että voimme jatkuvasti kehittää ja kehittyä parempaan suuntaan, se on ikuisuusprojekti koska mikään minkä ihminen luo tai on luonut ei ole täydellistä. Pyrimme toki olemaan paras ja suuri inspiraatio ympäristölle kaikessa, mitä teemme.

Olemme kehittämässä jäsenosiota, joka on tarkoitettu seuraajillemme, ja jonka kautta voimme tarjota heille erilaisia pakettiratkaisuja ja täsmätarjouksia.

GO > SisäpiiriTerveys-Hyvinvointi-Elämäntapa-FB 

Tags > #ACLUB │ #FoodBasketFinland

Urapolku

Olemme oppineet kovan tien kautta, mikä on tärkeää ja oleellista elämässä, myös menestymiseksi. Alussa uskoimme, että liiketoiminnan menestys perustuu siihen, että tehdään asioita yhteiskunnan ja valtiollisten infrastruktuurien puitteissa, mutta olemme sen verran viisastuneet, että ymmärrämme, että valtiot ja niiden toiminta ei tue yritystä, varsinkaan jos vielä osana toimintaa pyritään auttamaan ihmisiä; ikävää, mutta totta. Olimme sokeita sille, että nykyajan yhteiskunta ja valtiomuoto harjoittaa todella kyseenalaista toimintaa erittäin vanhanaikaisilla menetelmillä.

Me kuljemme siis siten omaa tietä ja polkua ja se on nostanut esiin muutamia erittäin keskeisiä teemoja, jotka liittyvät pitkäaikaisen kestävän toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Keskeisin asia on, mitä tulee uramahdollisuuksiin DVG-organisaatiossa. Emme yleensä enää palkkaa ihmisiä perinteisellä tavalla, koska se luo aivan liikaa riskejä ja harvoin kannattaa taloudellisesti varsinkaan kaupan alalla. Pyrimme siis ensi kädessä työskentelemään vain itsenäisten yksityisyrittäjien tai yritysten kanssa. Kaikille niille, jotka ymmärtävät ja itse elävät seuraavan filosofian mukaan -  "jotta ansaitsisi jotain on ensin tuotettava arvoa" - tällaisten ihmisten ja yritysten kanssa yhteistyö on mahdollista. Jos yleensäkin haluaa tehdä hyvää, luoda parempi huominen, sekä kehittää onnellisempaa ja kestävämpää maailmaa, niin kannattaa olla meihin yhteydessä, koska on todennäköistä, että voimme löytää tavan työskennellä yhdessä; usein silloin riittää, että arvomaailmat kohtaavat.

Ei hätää, ei tarvitse olla yksityisyrittäjä puhuakseen kanssamme, tuemme kumppaneita tässä prosessissa ja löydämme kyllä toimivan ratkaisun, meille on tärkeää huolehtia omista kuin olisivat osa omaa perhettä. Jos haluat saada jalkasi oven väliin, niin harkitsemme aina ihmisiä erityyppisiin vapaaehtoisprojekteihin. Jos tämä taas kiinnostaa, ole yhteydessä ja ilmoita meille kirjallisesti sähköpostilla info@mydvg.eu -osoitteeseen, miksi meidän pitäisi harkita juuri sinua, milloin tahtoisit aloittaa, mitä osaat tehdä, ja tietenkin kerrot meille vähän itsestäsi. Olemme avoimia kaikille ihmisille, riippumatta kansallisuudesta (emme usko maiden välisiin rajoihin muutenkaan), rodusta, sijainnista, uskonnosta jne. ja mikä tärkeintä, emme kiinnitä paljoakaan arvoa koulutustaustaan; kokemukset, energia, omat arvot, iso sydän ja määrätietoisuus ovat tärkeimmät asiat meidän maailmassa.

GO > DVG LinkedIn

Tags > #DVGFamily

Arvomaailma

Iskulausemme "CreatingHappiness" on yksinkertaisin tapa kommunikoida, mitä pyrimme saavuttamaan. Haluamme innostaa ihmisiä saamaan kaiken irti elämästä, mikä meidän oppien mukaan edellyttää terveen mielen, kehon, sydämen ja sielun tasapainoa, jota tukee hallittu ja positiivisen enegiavirran omaksuva ego. Me kunnioitamme maailman upeaa kulttuurista monimuotoisuutta kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolella, samoin jokaista ihmistä, ja vaikka sillä on valoisa ja pimeä puoli, niin ihminen on yksi suurimmista lahjoista, jonka elämä on onnistunut tuottamaan. Toivomme, että ihmiset jakaisivat innostustamme ja haluaisivat olla mukana rakentamassa todella ainutlaatuista tulevaisuutta, sellaista tulevaisuutta, joka muuttaa ymmärrystämme siitä, mitä aidosti on elämänlaatu, terveys ja onni.

Lopuksi todetkaamme, että jotkut asiakkaamme ovat pettyneitä siihen, että meillä ei tällä hetkellä ole fyysisiä kauppoja, mutta haluamme kuitenkin korostaa, että tämä päätös on tietoinen valinta Dolce Vita Globalin olemassaolon ja jatkuvuuden varjelemiseksi. Kaikki mitä meidän toiminta edustaa, kaikki työ ja ne uhraukset, jotka olemme tehneet matkan varrella sen eteen, että voimme tarjota ihmisille ainutlaatuisia tuotteita ja palveluja vaatii ja ansaitsee sen, että tehdään fiksuja päätöksiä ja ollaan tietoisia siitä, miten voidaan menestyä orgaanisesti ilman turhaa stressiä tai liikaa riskejä.

Ajat ovat haastavat ja erityisesti kaupan ala on saanut kärsiä ja kärsii jatkossakin. Jokainen myymälämme vie meiltä resursseja pois tavoitteestamme olla ratkaisu kaikille ihmisille, ei yksittäisille alueille. Siksi teemme kovasti töitä verkkokaupan ja -sivun eteen, sekä tietenkin erityyppisten yhteistyömahdollisuuksien ja tapahtumien luomiseksi, jotka voivat auttaa mainostamaan tuotteita, palveluita ja yhteistyökumppaneita positiivisella ja kunnioittavalla tavalla. Haluaisimme siksi vielä muistuttaa siitä, että olemme avoimia ja tavoitettavissa, meille voi aina puhua, pitää vain ottaa puhelin käteen ja soittaa.

GO > Sisäpiiri │ Tapahtumat  DVG Facebook

Tags > #CreatingHappiness │ #DolceVitaGlobal │ #DVG │ #DVGEvents