NaY | Suola & Mineraalit

Puhdas luonnonyhteys ja täyttä elinvoimaa

Parhaasta suolasta saa luonnollisesti yli 90% kaikista tarpeellisista mineraaleista

Suolat, siis mineraalit, ovat erittäin tärkeässä osassa kehon tasapainoa. Ilman suolaa muut aineet, kuten vitamiinit ja rasvat, eivät pysty toimimaan ja imeytymään kehoon optimaalisella tavalla. 


Laadukkaassa suolassamme on aina vähintään 50 eri mineraalia ja hivenainetta, terveellisimmässä suolankukassa jopa yli 80. Puhdistamattoman merisuolamme sisältämä jodi on peräisin merilevästä, muita tärkeimpiä mineraaleja ovat esimerkiksi bromi, kalium ja magnesium.


Laadukas suola on myös makuelämys. Mineraalirikas (ei teollinen) suola ei ole vain terveellistä suolaa, vaan se tuo ruoan ainesosien makuja esiin ja näin parantaa minkä tahansa ruoan makua. Niklaksella ja Roccolla onkin tapana sanoa, että "Solana Nin suolamme avaa kulinaarisen taivaan portit".

"Suola syntyy puhtaimmista mahdollisista vanhemmista; auringosta ja merestä."

"Salt is born of the purest of parents: the sun and the sea."

Pythagoras

Suolat │ Luonnollista elinvoimaa mineraaleista

Kokoelmat

OFK Royal Blend │ Sormisuola parhaimistoa

Kokoelmat

Miksi teollinen suola kannattaa vaihtaa luonnonsuolaan?

Suomessa varoitetaan jatkuvasti suolan liiallisesta käytöstä ja keskustelu suolan terveellisyydestä rajoittuu suolan sisältämän natriumin määrään. Terveellisimpänä mainostetaan teollista suolaa, jossa osa natriumista on korvattu muilla (jalostetuilla) mineraaleilla (esimerkkinä terveellisenä mainostettu Pansuola). Tällainen viesti antaa hyvin vääristyneen kuvan suolasta ja sen terveellisyydestä.

Tarvitsemme suoloja kehoomme emmekä voi elää ilman niitä. Paras suola on suola luonnollisessa puhdistamattomassa muodossa, eli raffinoimaton suola. Teollisessa käsittelyssä suolasta poistetaan arvokkaita mineraaleja ja hivenaineita, jopa kemiallisella menetelmällä. Jälkikäteen lisätyt aineet, esimerkiksi jodi tai magnesium, eivät imeydy kehoon läheskään niin hyvin kuin luonnonsuolan sisältämät mineraalit ja hivenaineet. Lisäksi kehon on vaikeaa käsitellä teollisesti jalostetun suolan natriumkloridia, joten teollinen suola rasittaa elimistöä siinä missä luonnonsuola tukee sen toimintaa.

Natriumin lisäksi luonnonmukaisessa suolassa on paljon muita mineraaleja, joilla on tärkeä rooli kehomme tasapainossa, vaikka niiden pitoisuudet eivät ole kovin suuria. Esimerkiksi merisuolan sisältämä jodi on peräisin merilevästä, eli ei ole mitään tarvetta lisätä jodia suolaan keinotekoisesti. On hyvä tiedostaa myös, että jodipitoisuus eri merissä vaihtelee. Adrian meri, josta Nature and You -suola tulee, on tunnettu korkeasta jodipitoisuudesta. 

Nature and You -suolaa kerätään käsin puulapioilla ja käsitellään ilman kosketusta metalliin, sillä kosketuksessa metalliin suolan mineraalikoostumus kärsii. Laadukas hellävaraisesti käsitelty merisuola ei ole sama asia kuin markettien merisuola, joka kerätään kaivureilla sekä puhdistetaan ja lajitellaan tehdaslinjoilla. Markettien merisuolasta löytyy usein myös lisäaineita, joita käytetään helpottamaan tehdaskäsittelyä sekä parantamaan suolan koostumusta ja ulkonäköä.

Korvaamalla teollinen suola mineraalirikkaalla luonnonsuolalla huolehdit kehosi mineraali- ja hivenainetasapainosta, poistat jalostetun suolan kuormittavan vaikutuksen ja tuet siten terveyttäsi. Mitään tarvetta mineraali- ja hivenaineravintolisille ei ole, jos käytät säännöllisesti riittävän laadukasta mineraalirikasta suolaa (poikkeuksena erikoistapaukset, jolloin ravintolisien kuurimuotoisesta käytöstä saattaa olla hyötyä).